Вимагає вирішення

Як повідомлялось раніше, в Обласному об’єднанні профспілок відбулася нарада щодо ролі громадських інспекторів праці профспілок в створенні здорових та безпечних умов праці на виробництві та шляхів вдосконалення громадського контролю за цією сферою.

Виступаючий на нараді голова комісії з охорони праці, технічний інспектор праці профспілкового комітету ВАТ «Нижньодніпровський трубопрокатний завод» В. Биков висловив занепокоєння щодо надміру низького статусу документу, який видається роботодавцям представниками профспілок за результатами їхніх перевірок. Мова йшла про профспілкові подання, які для роботодавця є обов’язковими лише для розгляду, але не для виконання. Технічний інспектор В.Биков наполягає, щоб цей документ був обов’язковим для виконання роботодавцем, аналогічно як і припис державного інспектора.

Зважаючи на важливість вирішення цього питання, Обласне об’єднання профспілок надіслало листа до Федерації профспілок України з проханням розглянути питання щодо внесення відповідних змін до законодавчих документів з метою підвищення ролі та авторитету профспілок в створенні здорових і безпечних умов праці на виробництві.

Прес-центр Облпрофоб’єднання.