Семінар у новому форматі

Державний контроль за додержанням законодавства про працю, мінімальні гарантії в оплаті праці й участь в цьому профспілок – ці та інші актуальні питання були розглянути під час семінару, якій був проведений обкомом профспілки працівників ЖКГ, МП, БОН для своїх спілчан.

Відкрила захід голова галузевої облпрофорганізації Анастасія Демідова, яка, зокрема, зупинилася на питаннях роботи по захисту соціально-економічних прав трудящих у обласної, міських, первинних профспілкових організацій галузі.

Головний юрисконсульт облпрофорганізації працівників ЖКГ, МП, БОН Ольга Мандзюк не тільки детально розповіла присутнім про зміну у законодавстві про держконтроль, але й провела з ними тестування на знання деяких питань з трудового законодавства.
На конкретних прикладах побудувала свій виступ завідуюча відділом обкому профспілки по соціально-економічній роботі і зарплаті Людмила Солодухіна, яка надала багато важливої інформації за темами оплати праці, додержання мінімальних гарантій, а також розповіла о напрямках підвищення мотиваційного потенціалу та про участь профспілок в організації оплати праці.
Треба зазначити, що цього разу семінар проходив у модернізованому форматі: усі лекції супроводжувалися демонстрацією слайдів на великому екрані. На думку слухачів, а їми були керівники, юристи, голови й скарбники профкомів, це додало наочності викладеним матеріалам. Крім того, всі присутні отримали першій у 2019 році номер «Бібліотеки «Позиції»» з юридичною консультацією по темі «Державний контроль за додержанням законодавства про працю», а також надруковані рекомендації щодо інших розглянутих тем.

Не менш корисною за попередні була інформація завідуючої фінансовим відділом-головного бухгалтера обкому профспілки Маргарити Бондар, яка проінформувала присутніх про можливості санаторного і дитячого оздоровлення, а також про ціни на путівки.

Тренінг, який в кінці семінару пройшов у діалоговому форматі зі слухачами, був за темою «Ораторське мистецтво. Практика ділового спілкування. Публічні виступи». Його провела практикуючий психолог, тренера-викладач Навчального центру Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Наталія Неженцова.

Марина Ковтун.
Фото на http://doop.dp.ua/fotoalbom/226-seminar-profspilki-pratsivnikiv-zhkg-mp-bon-12-02-2019-r