ПОВЕРНУТИ ЛЮДИНУ ДО ЗВИЧАЙНОГО ЖИТТЯ

Як ми вже розповідали, президія Дніпропетровського облпрофоб’єднання та його членські організації у співпраці з соціальними партнерами – органами влади та організаціями роботодавців, Фондом соціального страхування, лікувально-оздоровчими закладами докладає чимало зусиль для поліпшення організації реабілітації та повернення до звичайного життя і праці трудящих та ветеранів, які перенесли важкі захворювання та операції.

Нещодавно на базі ТОВ Санаторій «Курорт Орлівщина» (ПрАТ «Укрпрофоздоровниця») відбулася обласна нарада з питань організації етапної реабілітації хворих за участю директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Н.Будяк.Начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Дніпропетровській області Б.Мазур, директор ТОВ Санаторій «Курорт Орлівшина» О.Андрієнко та інші причетні до цієї роботи керівники розповіли про сучасні підходи до відновлення хворих та можливості в цьому плані Фонду і санаторію, який, до речі, є сьогодні одним з найкращих профспілкових лікувально-оздоровчих закладів України з кваліфікованими кадрами, розвиненою матеріальною базою та залученням найсучасніших наукових методик.

Ці ж питання, поряд з іншими (соціально-трудові відносини,оплата та умови праці, зайнятість) розглядались й під час підсумкової колегії департаменту соціального захисту населення ОДА, яка теж відбулась днями у профспілковому санаторії «Курорт Орлівщина». Йшлося, зокрема, про організацію роботи з санаторно-курортного оздоровлення та реабілітації не тільки трудящих, а й пільгових категорій населення, воїнів АТО. В роботі цього заходу взяв участь і виступив голова Обласного об’єднання профспілок В.Дубіль, який акцентував увагу на необхідності посилення соціального захисту трудящих і всього населення, поліпшення оздоровлення та реабілітації працівників, що й є запорукою вирішення дуже гострих сьогодні кадрових проблем. Профспілки, за його словами, дуже стурбовані тим, що останніми роками, зокрема, через високий рівень загально медичної захворюваності та інвалідізації, виробничого травматизму та профзахворюваності населення країна стала стрімко втрачати трудовий потенціал. І всім соціальним партнерам необхідно сприяти зупиненню цієї негативної тенденції. В.Дубіль зазначив, що профспілки вимагають від влади поновлення фінансування за рахунок Фонду соцстраху оздоровлення та санаторно-курортного лікування трудящих. Тим більш, що для цього є відповідні умови, наприклад, у профспілкових санаторіях.

К.ВІКТОРОВ.