Поділяють стурбованість профспілок

Як вже повідомлялось, 18 січня 2021 р. у зв’язку із загостренням соціальної ситуації через підвищення тарифів на газ, електроенергію та комунальні послуги співголова обласної тристоронньої соціально-економічної ради, голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання В.Дубіль звернувся до керівництва області і Федерації організацій роботодавців з інформацією щодо надісланої профспілками з цього приводу Заяви до уряду з вимогою припинення тарифного геноциду та стосовно необхідності спільного напрацювання пропозицій щодо удосконалення державної цінової політики в енергетичному секторі і посилення соціального захисту населення.

Соціальні партнери - обласна рада та Федерація організацій роботодавців підтримали звернення профспілок до керівництва держави.

Зокрема, у відповіді профспілкам в.о. керуючого справами виконавчого апарату облради В.Тюріна повідомляється, що за результатами засідання робочої групи обласної ради щодо аналізу ситуації, пов’язаної зі зростанням цін на енергоресурси та тарифів на житлово-комунальні послуги, Дніпропетровська обласна рада направила листи до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з пропозиціями вплинути на ситуацію та захистити громадян України від зростання цін на комунальні послуги, додавши пропозиції, які сприятимуть підвищенню впливу органів місцевого самоврядування щодо захисту прав споживачів у сфері централізованого водо- та теплопостачання.

Прес-центр Облпрофоб’єднання.