Вивільненим держслужбовцям - соціальний захист

 Обговорення нагальних проблем та необхідних спільних дій у зв’язку із запланованим вивільнення працівників районних державних адміністрацій відбулось 4 лютого 2021 року на селекторній нараді у Дніпропетровському обласному центрі зайнятості.

   Зважаючи на важливість питання їхнього соціального захисту і працевлаштування, до наради з директорами базових центрів зайнятості та філій ОЦЗ долучились соціальні партнери – голови Обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль та обласної профорганізації працівників держустанов - Зінаїда Бедринець.

 
  Директор Дніпропетровського обласного центру Вікторія Кузнецова поінформувала учасників наради про створення, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 16 січня 2021 року, комісій з реорганізації райдержадміністрацій, їх завдання та повноваження.
  Сьогодні обласним Центром зайнятості організована співпраця з райдержадміністраціями, які підлягають реорганізації, щодо упередження настання страхових випадків та пом’якшення негативних наслідків вивільнення працівників.
    Під час наради директори базових центрів зайнятості та філій ОЦЗ доповіли про результати роботи з головами комісій з реорганізації райдержадміністрацій, керівним складом та працівниками РДА, які підпадають під реорганізацію. Зокрема були проведені зустрічі, круглі столи, наради з керівниками райдержадміністрацій для деталізації інформації щодо термінів та обсягів вивільнення працівників, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з працівниками.
    З метою мінімізації ризиків при масовому вивільненні працівників фахівці служби зайнятості проводять заходи, спрямовані на сприяння якнайшвидшому їх працевлаштуванню, а саме: інформують про кар’єрний супровід та інші послуги; надають інформацію про стан ринку праці та вакансії, профорієнтаційні послуги; проводять анкетування та профілювання вивільнюваних з метою з’ясування їх професійно-кваліфікаційного складу, професійних уподобань, інтересів і компетенцій, а також потреб у подальшому працевлаштуванні.
     «Обласна служба зайнятості, – підкреслила її керівник Вікторія Кузнецова, - використовує всі ресурси задля підтримки та працевлаштування працівників, які вивільняються із районних державних адміністрацій. Жоден працівник не залишиться без уваги та допомоги нашої служби».
    Зі свого боку представники профспілок - Віталій Дубіль та Зінаїда Бедринець, вкотре переконавшись в професійності працівників служби зайнятості, висловились за продовження вкрай важливої роботи з надання допомоги держслужбовцям, які опинились в скрутному становищі, та заявили про готовність до консолідації зусиль, спрямованих на дотримання чинного законодавства при вивільненні працівників та забезпечення їх соціального захисту.


Прес-центр Дніпропетровського
облпрофоб’єднання