Великий футбол для лікарів

У Дніпрі пройшов перший чемпіонат України з футболу серед лікарів, організатором якого виступила Українська футбольна асоціація медиків (УФАМ). Серед партнерів цього масштабного заходу були Дніпропетровська обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я, Федерація футболу Дніпропетровської області, фармацевтичні компанії «Фармак» і «Юрія-Фарм» та ін.

У турнірі взяли участь вісім команд, кожна з яких була представлена 25-30 гравцями - дипломованими лікарями з Дніпра, Києва, Львова, Рівного, Луцька, Херсона, Івано-Франковська, Винниці, Хмельницького, Житомира. Окремо була представлена збірна команда стоматологів. Обов’язковою умовою їх участі було перебування на майданчику під час усієї гри не менше двох гравців віком не молодше 35 повних років та стільки ж – віком не молодше 40 років. Змагання пройшли форматом 11х11.

Треба зазначити, що це був першій турнір, який проводився на стадіонах за правилами великого футболу, і зібрав гравцями та вболівальниками – приблизно 300 різних за фахом лікарів.

На цих змаганнях були присутні й почесні гості: голова Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України - Людмила Валевська; головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.Мечникова – Сергій Риженко; заступник директора департаменту охорони здоров’я м. Дніпра – Микола Кокуца; параолімпійський чемпіон з футболу – Станіслав Подольський; керівники УФАМ – Олександр Балицький, Федерації футболу Дніпропетровської області – Віктор Андрухів та Федерації футболу м. Дніпра – Владислав Штамбург.

На протязі двох днів вірні клятві Гіппократа чоловіки ганяли по футбольному полю м’яча та демонстрували свої витривалість, згуртованість команд, вміння приймати оперативне рішення, м’яко кажучи, у незвичних для лікарів обставинах. Але з боку все виглядало, як під час професійних футбольних баталій. І якщо технічно по закінченню турніру були переможці та переможені, однак у цілому все ж таки на стадіоні панував гарний настрій.

За результатами чемпіонату перемогу виборола команда киян, на другому місті – львів’яни. Дніпровська команда опинилася на третьому місці, з чим ми її і вітаємо.

футбол

На фото: команда Дніпра

 

За словами організаторів турніру, далі з найкращих гравців буде сформована збірна команда України для подальшої участі у чемпіонаті світу з футболу серед лікарів, який пройде 8-16 липня у Австрії.

Марина Ковтун.

Довідково: Футбольні змагання серед лікарів проходять щороку під егідою Української футбольної асоціації медиків, яка була заснована у 2013 році та нараховує близько 500 членів. Збірна України серед лікарів щорічно бере участь у чемпіонаті світу. Крім того, щорічно проводяться внутрішні змагання - Ліга УФАМ (м.Київ) та чемпіонат України по футзалу.