Взаємодія у вoєнний час

  Як показало життя, багаторічне плідне співробітництво між Обласним об’єднанням профспілок та Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області сприяє вирішенню багатьох питань на територіальному рівні щодо забезпечення трудових прав та інтересів працюючих, збереження стабільності в галузях. І не випадково, в рамках укладеної між ними Угоди про взаємодію проводяться консультації та  спільні заходи.

Screenshot 20220510 225106 Gmail

  Потреба в такій співпраці особливо зросла в нинішній час військової агресії, коли вносяться численні зміни в законодавчі та нормативні документи і, звичайно, виникають проблеми в роботі підприємств, охороні праці та дотриманні трудового законодавства.

    Про ці та інші аспекти йшла мова 10 травня під час робочої зустрічі голови облпрофоб’єднання Віталія Дубіля та головного технічного інспектора праці профцентру Петра Довганенка з новим керівником ГУ Держпраці в нашій області Марією Брезіцькою. Сторонами були визначені головні напрями поточної та перспективної взаємодії профспілок з цією контролюючою службою, шляхи подальшого вдосконалення механізмів діючої між ними Угоди про співробітництво. Головний акцент при цьому було зроблено на необхідності забезпечення трудових прав працюючих, зокрема, шляхом внесення відповідних до потреб військового часу законодавчих та нормативних змін, посилення контролю за сферою охорони праці. З боку керівництва ГУ Держпраці була висловлена готовність щодо посилення співпраці, в тому числі і в організації навчання профспілкового активу.

                                                             Прес-центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання