ВИПРОБУВАННЯ ВИТРИМАЛИ

Війна внесли суттєві корективи в наше життя. Нелегко зараз й нашим комунальникам, які піклуються, щоб у кожній домівці були вода, тепло, щоб регулярно ходив електротранспорт і прибиралось сміття. Доводиться їм брати також участь  у ліквідації наслідків ворожих обстрілів.

Всі ці випробування працівники галузі гідно витримали, зазначалось на пленумі обкому профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, що відбувся напередодні їхнього професійного свята (відзначається 19 березня).

20230316 101111

У доповіді голови обкому Анастасії Демідової, крім звіту про щоденну наполегливу боротьбу за створення гідних умов праці, її оплати, соціальну підтримку працівників у цей складний час, йшлося й про значну допомогу, яка надається нашим Збройним Силам, пораненим воїнам, сім’ям мобілізованих та тимчасово переміщеним громадянам (на це було спрямовано більше 3 млн. грн.)

Дуже показовим, зокрема, є той факт, що завдяки активній роботі профспілки з виконання галузевих, територіальної угод та колдоговорів, незважаючи на всі нинішні труднощі, вдалося навіть дещо збільшити рівень середньої зарплати в галузі порівняно з довоєнним 2021 роком (зараз вона складає 13271 грн.) Певною мірою цьому сприяють галузеві огляди. Пріоритетними залишаються й питання охорони праці та оздоровлення трудящих і членів їхніх сімей, правозахисна робота. Значна увага приділяється організаційно-масовій роботі, збереженню профспілкових структур, розвитку соціального партнерства. Зазначимо у зв’язку з цим, що профспілці вдається у цілому налагодити плідні контакти з галузевим департаментом обласної військової адміністрації, керівниками більшості підприємств (чимало з них, до речі, були присутні на цьому пленумі).

20230316 101051

Про важливість такої співпраці влади, роботодавців і профспілок говорили також на пленумі заступник директора галузевого департаменту ОВА Володимир Верхотурцев та голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини  Віктор Сергєєв.

Після обговорення доповіді голови обкому учасники пленуму ухвалили постанову, в якій визначені головні напрями роботи на наступний період.

Були, звичайно, й привітання зі святом та численні нагороди від голови обкому Анастасії Демідової, в.о. голови Обласного об’єднання профспілок Анатолія Ялового, голови ЦК профспілки «Космомаш» Віктора Гармаша. Особливу подяку дніпропетровцям висловила голова Донецького обкому галузевої профспілки Ірина Очеретько – за підтримку й допомогу обкому та облпрофоб’єднанню у влаштуванні евакуйованих з Донбасу членів профспілки.

Дуже теплими були й вітання ветеранам профспілки, яких запросили на цей захід.

20230316 11045620230316 114146

}

 Прес-центр Дніпропетровського

                                                        облпрофоб’єднання